Ефективни начини за отпушване на канали

Има ли ефективни начини за отпушване на канали, които не изискват намесата на водопроводчик? Този въпрос си задават много хора, които имат проблем със запушен канал в дома. Имайте предвид, че невинаги можете да отпушите канала собственоръчно, така че добре да имат под ръка фирма за ВиК услуги, която дави бъде полезна. Но, за да ви бъдем максимално полезни, ще напишем няколко възможни начина за отпушване на канали.

Използвайте оцет и сода

Смесвайки сода за хляб и оцет можете да постигнете успех при отпушване на канал. За целта трябва да изсипете сместа в запушената канализация и да изчакате минимум един час. След това изплакнете с топла вода и вижте, дали има някакъв ефект. В много от случаите оцет и сода е правилното домашно решение при запушени канали, така че не се колебайте да опитате.

Опитайте отпушване на канал с вряла вода

Врялата вода се изсипва в канала на три етапа, за да подейства по-добре. Имайте предвид, че горещата вода е едно от най-лесните и бързи средства за отпушване на канализацията. Истината е, че при по-сериозни запушвания този метод може би няма да подейства.

Сода каустик

Изсипете содата в канала и изчакайте едно денонощие. Препоръчително е содата да бъде в течен вид – така популярния Каналин също може да ви бъде от полза. При по-леките запушвания този начин ще проработи и вие ще забравите за дискомфорта от запушването.

Професионално отпушване на канал

Ако горе споменатите начини за отпушване на канали не подействат, то тогава не се колебайте да повикате специалистите от викуслуги.bg, защото те ще дадат точната рецепта за решение на проблема. Тук не говорим за обикновени водопроводчици, а за професионален екип, който разполага с всички необходими инструменти и подходяща техника за работа по канализацията.

Ако оставите канала запушен прекалено дълго време, това ще влоши нещата и ще се сблъскате с течове и зловонни миризми. Не позволявайте това да стане, а вземете съответните мерки за изход от ситуацията. Да се надяваме, че нашата статия ще ви бъде от полза и ви желаем успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *